Dronefoto Kringloopwinkel Grou

Inloopmoment aanvraag energievergoeding bij Kringloopwinkel Grou

Grou – Op maandag 13 februari organiseert de gemeente Leeuwarden een inloopmoment bij de Kringloopwinkel Grou, waar inwoners hulp krijgen bij de aanvraag van de energievergoeding. De vergoeding voor energiekosten kan tot 1 maart worden aangevraagd.

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van de energierekening. Gemeente Leeuwarden ziet dit probleem en wil graag helpen. Daarom zijn er in december nieuwe regelingen bijgekomen. Ook studenten en huishoudens met een iets hoger inkomen komen in aanmerking voor een vergoeding van de energiekosten.

Energiecheck

Veel inwoners denken dat ze geen recht hebben op een vergoeding voor energiekosten. Bijvoorbeeld omdat ze een betaalde baan hebben. In veel gevallen klopt dit niet. Op www.leeuwarden.nl/energiecheck is eenvoudig te controleren of iemand recht heeft op vergoeding.

Inloopmoment

Om inwoners te helpen met de aanvraag organiseert gemeente Leeuwarden inloopmomenten in Grou, Stiens en Leeuwarden. Niet iedereen vindt het heel gemakkelijk om zo’n aanvraag in te dienen. Bijvoorbeeld omdat ze de Nederlandse taal niet goed spreken of omdat ze een digitale aanvraag ingewikkeld vinden. Het inloopmoment in Grou is op:

  • Maandag 13 februari van 19.00 tot 21.00 uur, Grou, Kringloopwinkel, De Muldyk 3

Om de aanvraag te kunnen doen, moeten inwoners een aantal dingen meenemen:

  • DigiD inloggegevens.
  • Legitimatiebewijs en een bankrekeningnummer van jezelf en eventuele partner.
  • Energiecontract op naam of een all-in huurcontract.
  • Een overzicht van jouw inkomen en dat van jouw eventuele partner.
  • Een overzicht van eventuele extra inkomens.