Koopzondag in Grou

Veel winkels Grou met koopzondag hele weekend open

Grou – Mede naar aanleiding van de berichtgeving van premier Rutte vanavond, heeft een groot aantal winkeliers in Grou besloten hun deuren het hele weekend open te zetten. Dus naast de zaterdag is er op zondag een speciale koopzondag in ons dorp. 

Sinds de gedwongen sluiting op 19 december 2021 mogen ze hun klanten eindelijk weer verwelkomen. Grouster detaillisten openen zaterdag dan ook meteen hun deuren en lassen op zondag 16 januari van 13.00 tot 16.30 uur een speciale koopzondag in.

Henriëtte Scholten Iris & Fleur

Henriëtte Scholten van Iris & Fleur. Foto: Press4All

Koopzondag

Inititiatiefneemster van de koopzondag Henriëtte Scholten, die eigenaar van kledingzaak Iris & Fleur is, vernam dat een behoorlijk winkeliers enthousiast is om komende koopzondag mee te doen.  Het is de loyaliteit van de klanten die de winkeliers tijdens de lockdowns op de been houden. Henriëtte Scholten: “Ik ben onbeschrijflijk blij met het nieuws van de versoepelingen. Dit is de kans om onze blijdschap te delen en dankbaarheid aan onze klanten te tonen”, aldus de onderneemster.

Deuren open

Haar inzet werd met enthousiasme ontvangen. Zondag 16 januari opent een groot deel van de winkeliers tussen 13.00 en 16.30 uur hun deuren. Uiteraard wordt rekening gehouden met het aantal mensen dat de winkels gelijktijdig bezoekt, maar deze beperking zal de pret niet drukken.

Geroezemoes

De gedachte aan een gevuld winkelgebied met bekende en onbekende gezichten en het gezellige geroezemoes van winkelende mensen, doet het hart van Grouster detaillisten nu eenmaal sneller kloppen. Natuurlijk is het fijn als mensen lekker winkelen en goed slagen, maar belangrijker nog is dat winkeliers weer kunnen doen waar ze goed in zijn en waar ze zo van houden; het informeren en helpen van mensen.

Feestvreugde

Om de feestvreugde te vergroten, is ook de horeca van de partij. Wijn-, Tap- en Eethuis Amicaal bereidt bijvoorbeeld heerlijke take-away gerechten en dranken. De specialiteit van de dag is een Toblerone cheesecake bij de koffie. Wie even wil opwarmen doet zich tegoed aan de Glühwein of versbereide snert. Uiteraard is het toilet beschikbaar. “En zo bieden we met elkaar alle ingrediënten voor een ouderwets gezellige middag winkelen in Grou”, zegt Henriëtte met een vrolijke glimlach. Neem gerust een kijkje op de Facebookpagina ‘Winkelen in Grou’ om te zien welke winkels zondag 16 januari zijn geopend.