Stem voor Swarte Pyt

Inwoners van Grou kunnen middels raamposter vóór Swarte Pyt stemmen

Grou – Nu Sint Piter met zijn nieuwe compaan Aldemar in Grou is gearriveerd zijn ‘betrokken Sint Piter freonen’ van Swarte Pyt een stil protest begonnen. Iedereen in Grou die voor de terugkeer van Swarte Pyt is kan een poster voor zijn raam hangen.

Op de achterkant van het pamflet, wat er uit ziet als een verkiezingsposter leggen, de verder onbekende initiatiefnemers uit waarom dit stille protest gestart is. Inwoners van Grou kunnen middels het op de ramen plakken van hun ja-stem laten zien of ze Swarte Piet volgend jaar al dan niet terug willen zien. Middels de ludieke actie willen de betrokken freonen aandacht voor Swarte Pyt vragen.

Stem voor Swarte Pyt

Inwoners van Grou kunnen hun stem laten horen inzake Swarte Pyt. Foto: Press4All

Rondje Grou

De anonieme initiatiefnemers roepen het bestuur van het Sint Piter Comité op om aan het eind van de week eens een rondje door Grou te rijden om te zien hoeveel posters er zijn opgehangen. Een snelle rondgang door het dorp liet al een klein aantal posters zien.

De organisatie van dit stille protest, die dus opereert onder de naam van ‘Betrokken Sint Piter Freonen’, hoopt dat de grote kindervriend Swarte Pyt volgend jaar na zijn wereldreis weer in Grou zal terugkeren.