Skûtsje de Frisia met thuishaven Grou

Grou nieuwe thuishaven voor skûtsje De Frysia

Grou – Naast het welbekende skûtsje van It Doarp Grou heeft het skûtsje De Frysia sinds begin april haar thuishaven in Grou. Voorheen opereerde dit loungeschip vanuit Drachten. Eigenaar Jeroen van Keulen is verheugd te melden dat De Frysia niet verkocht hoefde te worden, maar nu vanuit het hart van Fryslân gaat varen.

Jeroen: “Ik kan trotse skipper en eigenaar blijven van dit prachtige authentieke loungeskûtsje.
Wij zijn inmiddels verhuisd van de oude ligplaats in Drachten naar Grou. Voortaan varen we vanuit dit prachtige watersportdorp, waar Berend Mink in 2002 is begonnen met De Frysia.
Door de centrale ligging van Grou en het grote vaargebied hier omheen, is dit de perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijke zeiltocht op de Friese wateren.”

Grou nieuwe thuishaven voor Skûtsje De Frysia. Foto’s: Archief – De Frysia

Schiphuis

Waarschijnlijk hebben nog maar weinig mensen in Grou het schip gezien. “Dat komt omdat we in de gelukkige omstandigheid waren snel een schiphuis te kunnen huren in Grou. Daar ligt ons skûtsje nu binnen.” Jeroen van Keulen hoopt spoedig op de Grouster wateren te kunnen varen. “Zodra de vervelende gevolgen van het Coronavirus achter de rug zijn en wij weer gezellig met elkaar aan boord kunnen, zullen wij weer volop beschikbaar zijn voor onze jaarlijks terugkomende en ook veel nieuwe gasten aan boord!”

Wie wil kan wel alvast een boeking doen. Jeroen: “Boek onder voorbehoud nu vast uw dagtocht zodat u straks niet teleurgesteld wordt! Bel 06 14844448 voor beschikbaarheid en een prijsopgave. Ik wens iedereen in Grou een fijne, gezonde zomer met mooie wind!”