Theaterspektakel Pier Grou 100 jaar FFF

Grou laat visserman Pier te water

Grou – In verband met het 100-jarig bestaan van de FFF (Fereniging Foar Folksvermaken) zal er vanaf eind januari gestart worden met de repetities van het theaterspektakel PIER. Gisteravond werden de plannen van schipper Pier onthuld. De uitvoering zal plaatsvinden op 9, 10 en 11 september 2020. Grousters.nl  interviewde acteur Onno Spreij die de hoofdrol van Pier zal vertolken. Bekijk de videoreportage van de kick-off.

Videoreportage kick-off Pier met interview hoofdrolspeler Onno Spreij. Video: Press4All

In totaal ging er twee jaar voorbereiding aan vooraf om het complete stuk vorm te geven. Het is een vierdimensionaal theaterstuk met live muziek door het korps Apollo. Verder zullen zangeres Janneke Brakels, componiste Clara Rullman en regisseur Karin Idzenga hun medewerking verlenen aan het stuk. Verder wordt de hoofdrol van Pier ingevuld door acteur Onno Spreij. Hlj zal worden bijgestaan door vele Grouster acteurs. Volgende week zal worden begonnen met de repetities. 

Ridsert van der Geest van jubileumcommissie is blij met zijn rol als voorzitter van het project: “Als ik er wat de vrije hand in krijg wil ik het graag doen was de enige voorwaarde die ik stelde”.

De crew van Pier tijdens de kick-off in Oer’t Hout. Foto: Press4All

In deze bijzondere productie bevindt het publiek zich op een denkbeeldig groot schip en vaart mee met schipper Pier. Pier neemt ons mee door de tijd en in een ‘Scrooge’ achtige verhaalopbouw leert hij wijze levenslessen. Pier is een schipper die zich omringd ziet door vrouwen zoals zijn vrouw, dochters en schoonmoeder. Die ontvlucht het liefst door het water op te gaan. Gedurende het verhaal gaat hij terug in de tijd, begeeft hij zich in het heden en reist hij naar de toekomst. De meeste rollen worden ingevuld door acteurs die in Grou wonen of geboren zijn en een achtergrond of opleiding in de theaterwereld of op toneel hebben. Er wordt veel aandacht aan de muziek en de arrangementen besteed. Uiteindelijk wordt sporthal de Twine omgetoverd tot een totaaltheater. Waarbij het publiek het verhaal zal worden ingezogen.