Grote brand bij Watersport Anja in Grou

Grou – In Grou is het sein brand meester gegeven bij de brand bij Anja Watersportbedrijf in Grou. In Grou en omgeving zijn door de meetploegen geen stoffen gemeten in een concentratie die schadelijk zijn voor de gezondheid. Wetterskip Fryslân heeft schermen geplaatst die voorkomen dat vervuild bluswater in het oppervlakte water terecht komt.

De Oedsmawei in Grou blijft nog enige tijd afgesloten. Dit in verband met nabluswerkzaamheden. Naar verwachting wordt de stroom in de omliggende panden over 30 minuten weer aangesloten. NL-alert sluit ramen en deuren is niet meer van kracht.

Bij de uitslaande brand bij Anja Watersportbedrijf aan de Oedsmaweg in Grou is een muur omgevallen waarbij twee brandweermannen licht gewond zijn geraakt. Beide mannen hadden geen medische behandeling nodig. Bij de brand in Grou heeft één van de medewerkers van Anja Watersportbedrijf rook ingeademd. Hij is door ambulancepersoneel nagekeken en hoefde niet naar het ziekenhuis. De hond die in het pand aanwezig was, wordt vermist.