oliebollenbakkers GAVC Grou

Geoliede machine voetbalclub GAVC op naar de 24.000 oliebollen

Grou – Voor de winterstop heeft voetbalclub GAVC nog in een belangrijke transfer geïnvesteerd. Er werd in het kader van de traditionele oliebollenactie een professionele bollenmaker aangekocht. Nog dit jaar hopen ze daarmee 24.000 oliebollen te bakken.

Inschepper Pieter de Jong hanteert met trots de nieuwe bollenmaker. “Met deze investering zijn we wel verplicht om in ieder geval tot de volgende 50-ste jubileumeditie van 2020 door te gaan.” Als een geoliede machine bakken de mannen van GAVC in een continudienst de duizenden krenten- en oliebollen. Meer dan honderd vrijwilligers zijn al tijden in touw om alle bollen goudbruin gebakken en afgeleverd te krijgen. “Dat is een enorme operatie waar we al vanaf oktober mee bezig zijn.” Ook in de dorpen rondom Grou vinden de ronde traditionele lekkernijen gretig aftrek. De oudejaarstraktatie is een heerlijke traditie die ook door niet-voetballers zeer gewaardeerd wordt. Tevens is een mooie ‘instrooier’ voor de verenigingskas is.