Grou maakt zich komend weekend op voor Merenloop

Op zaterdag 9 & Zondag 10 maart 2019 gaat de 49 ste editie van de merenloop weer van start. De merenloop, in 1969 begonnen als voorjaars loopje is hedendaags een zeer bekende voorjaars klasieker. Ook dit jaar is de start weer op het Halbertsmaplein in het hart van Grou.

Op Zaterdagmorgen vertrekken de wandelaars langs het pikmeer over de paden en door de landerijen van Grou. En op Zondagmiddag gaan de hardlopers van start.

Deelnemers uit vorig edities. Foto’s: Jacob van Huizen

Aan het begin van de middag is het de eer aan de jeugd op de 1,1 en 2,5 km.
Daarna bikkelen de hardlopers van de 14 km; afzien in het aquaduct, baggeren over de polderdijk en klimmen over hekken. Het hoort er allemaal bij! De lopers die de schoenen liever iets schoner willen houden, kiezen voor de 5 of de 10 km. Wil je meer weten over jouw uitdaging ? Bekijk de details de website van de Merenloop.

De deelnemers die met de auto komen kunnen hun auto parkeren op het Halbertsma terrein aan de J.W.  de Visserwei 10-12.

Bron en meer informatie: www.merenloop.nl