IJshockeyer Lars den Edel uit Grou werkt aan herstel blessure

Na een flinke aanvaring met een speler van Geleen ging de Grouster IJshockeyer Lars den Edel van UNIS Flyers flink onderuit. Het was eind januari toen hij met zijn schouder tegen de boarding vloog waardoor hij zijn sleutelbeen brak.

De botsing met een speler van Eaters uit Limburg resulteerde in een operatie. Lars: “Gelukkig verliep de operatie voorspoedig en gaat het herstel de goede kant op. Tijdens de uitwedstrijd duelleerde ik om de puck, waarbij ik naar de grond werd gehaald.” Sinds een week staat de 23-jarige forward weer op het ijs. “Ik probeer met schaatsen mijn conditie op peil te houden. Ik mag op dit moment nog niet te veel doen op het ijs. Dus het schieten staat nu nog op een laag pitje.”

Prijs pakken

De Grouster werkt samen met zijn fysiotherapeut hard om volledig te herstellen. “Ik hoop dit seizoen nog een wedstrijd te kunnen spelen.” Als hij de finale van de play-offs zou kunnen halen zou dat mooi zijn. “Die kans is niet heel groot, maar ook niet onmogelijk. Als ik een wedstrijd ga spelen dan is dat waarschijnlijk pas over een week of twee.

Komend weekend start voor UNIS Flyers de laatste mogelijkheid om dit seizoen nog een prijs te pakken. Het team van hoofdcoach Mike Nason start dan in de kwartfinale van de play-offs in de BeNe-League. De route is nog lang, en vrijdagavond wacht eerst Zoetermeer Panters in de ijshockeyhal van Thialf. In een best-of-three serie wil UNIS Flyers aan het langste eind trekken om zich zo te plaatsen voor de halve finale van de play-offs.