Henriëtte Scholten Iris & Fleur

Vrouwelijke ondernemers motor achter winkelhart Grou

In de serie ondernemend Grou ging de redactie deze week op bezoek bij de nieuwe kledingwinkel Iris & Fleur mode en accessoires aan de hoofdstraat 26 hartje Grou. De twee ondernemende zussen Henriëtte & Daniëlle hebben met deze winkel een modieuze zaak aan het toch al kleurrijke winkelaanbod van Grou toegevoegd. “Mijn overgrootmoeder woonde op een steenworp afstand van de Sint Piterkerk, dus mijn roots liggen in dit mooie watersportdorp”, laat onderneemster Henriëtte Scholten weten. www.irisenfleurgrou.nl 

Wekelijks ontmoet Henriëtte haar zus ergens in het midden van Nederland om hun mode-inkopen te bespreken. “Want we vullen onze collectie voor de winkel in Grou wekelijks aan, zodat we altijd de nieuwste kleding en accessoires in huis hebben.”  Met weer een nieuwe winkel in het watersportdorp worden de witte vlekken in het mkb-segment langzamerhand weer opgevuld. Maakte men zich in Grou een paar jaar geleden nog bezorgd om de lege plekken in de winkelstraten, nu zijn het vooral de vrouwelijke ondernemers die met eigentijdse, persoonlijke en unieke concepten nieuwe ondernemingen starten. Henriëtte is hier een voorbeeld van.

Deze diashow vereist JavaScript.

Familiebedrijf

Met meer dan dertig jaar ervaring in de horeca startte de onderneemster anderhalf jaar geleden Vis & Friet (voorheen bekend als Ida’s Visservice). “Daar werken mijn zoon’s. Toen de naastgelegen panden vrijkwamen zag ik de kans om een modezaak te beginnen en in eigen stijl in te gaan richten. Een bijkomend voordeel is dat we van de zomer mooi wat extra terrasruimte hebben.” Op dit ogenblik is de winkel op vrijdag, zaterdag en zondag open. “Maar in het zomerseizoen alle dagen van de week”, aldus de drukke onderneemster. Ze ziet het als vrouwenpower dat veel dames in Grou het aangedurft hebben om een eigen zaak te beginnen. “Zelf heb ik al vanaf mijn zeventiende jaar een eigen onderneming gehad. En het is mooi dat ik in dit prachtige dorp waar mijn familiehistorie ligt nu zelf aan de slag ben met een mooi familiebedrijf.”

Collectie Moeder & Dochter

Met de collectie die in de winkel hangt wil ze moeders & dochters weer in leuke outfits steken. “En of je nu een maatje meer hebt, lang kort of superslank bent, alle meiden en dames zijn hier op hun plek om met iets moois naar huis te gaan.” Hoewel het een behoorlijke klus was, kan Henriëtte tevreden naar de inrichting en de collectie kijken. Samen met haar zus haalt ze de nieuwste collecties naar Grou zodat de hipste fashion vanaf nu niet alleen meer in de randstad verkrijgbaar is.