Grouster Douwe Bonnema exposeert kerkschilderijen

GROU – Douwe Meinderts Bonnema uit Grou heeft zich verdiept in de historie en geschiedenis van rijksmonumentale kerken. Bonnema raakte met name gefascineerd door kerken uit de gemeente Wûnseradiel. Hij heeft hiervan 25 geschilderd, welke te bewonderen zijn bij galerie Het Pand.

Typerend voor de schilderijen van Bonnema is de naïeve en kleurrijke wijze waarop hij te werk is gegaan met olieverf. Er is een boekwerk gemaakt met alle wetenswaardigheden over de kerken die hij geschilderd heeft. Alle kerken zijn voorzien van eigen commentaar om de keuze van de geschilderde kerken te verduidelijken.

De expositie is te bewonderen van 12 tot en met 29 oktober. In galerie Het Pand is een gratis boekwerkje aanwezig met de wetenswaardigheden van de betreffende monumentale kerken.