Steenvlakte basisscholen Grou wordt groen speelparadijs

GROU – Het gezamenlijke schoolplein van de twee basisscholen OBS de Twa Fisken en CBS Nijdjip in Grou gaat op de schop. Direct na de zomervakantie beginnen de werkzaamheden om het schoolplein gezelliger te maken. Het moet een plein worden met meer natuur, groen en beschutting.

Al sinds de opening van de school in 2012 stroomden de klachten binnen over het plein. Dit werd volgens de school vooral duidelijk tijdens diverse enquêtes en ouderavonden. Door  subsidie- en giftverstrekkers is inmiddels genoeg geld verzameld om de aanleg van het nieuwe plein mogelijk te maken.

De pleinverandering wordt in fases aangepakt, zodat er voor de kinderen genoeg ruimte blijft om te blijven spelen. Het hoveniersbedrijf Germ Snoek in Grou zal het nieuwe plein aanleggen. De school wil ook ouders en kinderen betrekken bij de aanleg en onderhoud van het schoolplein.

Schoolplein