Oer ’t Hout in Grou blijft opvanglocatie vluchtelingen

GROU – Waterhostel Oer ’t Hout in Grou gaat tot en met 30 april 2016 als opvanglocatie voor vluchtelingen fungeren. Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) heeft deze overeenstemming recent met het waterhostel gemaakt vanwege een tekort aan opvanglocaties. Het gaat hierbij om opvang voor maximaal 195 personen.

 

Het waterhostel verandert door dit besluit van tijdelijke crisisopvang naar permanente noodopvang. Het college van burgemeester en wethouders heeft laten weten hiervoor toestemming te geven. Aanstaande dinsdag zal het college een definitief besluit kenbaar maken.

 

Bijzonder gastvrij
Middels een online stemming blijkt Grou bijzonder gastvrij tegenover de tijdelijke komst van de vluchtelingen. Met 197 stemmen voor en 26 tegen, zijn de voorstanders in ruime meerderheid. Veel vrijwilligers hebben zich aangemeld om de vluchtelingen te helpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *