Grou

Meerderheid inwoners Grou verwelkomt vluchtelingen

GROU – Een meerderheid van de inwoners in Grou staat positief tegenover de noodopvang van vluchtelingen in hun dorp, blijkt uit een enquête met 161 deelnemers. Ongeveer 60 procent verwelkomt de vluchtelingen. Slechts 38 procent heeft tegen de komst van vluchtelingen gestemd, 2 procent heeft geen mening.

 

Waterhostel Oer ’t Hout in Grou is recent van tijdelijke naar een permanente noodopvang verandert. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiervoor dinsdag officieel toestemming gegeven. Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) heeft voor deze locatie gekozen vanwege een groot tekort aan opvanglocaties in Nederland.

 

Het waterhostel zal daarom uiterlijk tot 30 april voor maximaal 195 vluchtelingen worden gebruikt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *