onderhoud

Afsluiting weg tussen Grou en Warten wegens groot onderhoud

Grou / Warten – Vanaf 26 februari tot en met 13 september zal de weg tussen Grou en Warten voor doorgaand verkeer zijn afgesloten wegens groot onderhoud. Dit geldt natuurlijk niet voor aanwonenden. Dit is inmiddels zowel bij Warten als Grou aangegeven middels gele borden.

De weg tussen Grou en Warten is aan groot onderhoud toe. De gemeente Leeuwarden heeft na onderzoek advies gekregen over de staat van onderhoud. Uit dat advies is gebleken dat op sommige gedeelten alleen vernieuwing van de deklaag met asfalt nodig is, terwijl bij andere gedeeltes de gehele asfaltconstructie vervangen moet worden. Tevens komt over de gehele lengte van de weg tussen Grou en Warten een nieuwe bermverharding.

Download de app

Inmiddels is er een aannemer gevonden die het werk uitvoert. Dit is Schagen Infra. Aanwonenden krijgen een brief van de aannemer wanneer in welke zone van de weg de aannemer bezig is. Tevens kan men een app downloaden waarop de actuele stand van zaken te volgen is. Of scan bijgaande QR-code om de app te downloaden

SchagenInfra App

Schagen Infra App.

Hulpdiensten

Met hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer worden afspraken gemaakt. In geval van calamiteiten gaat op sommige momenten de machinerie of afzetting van de aannemer aan de kant. Zo zullen de hulpdiensten via de kortst mogelijke route om rijden.

groot onderhoud

Groot onderhoud weg Grou naar Warten.

Onderstaande tijdsvakken zijn een indicatie die door weersomstandigheden kunnen afwijken.

Fase 1 (lichtblauw): Warten – Ald Skroetswei  – Medio 26-02-24 t/m 29-03-24

Fase 2 (roze): Ald Skroetswei – Greate-Kritewei  – Medio 01-04-24 t/m 03-05-24

Fase 3 (groen): Greate-Kritewei – kruising Leechlân/Leechlân – Medio 13-05-24 t/m 17-06-24

Fase 4 (donkerblauw): Kruising Leechlân/Leechlân – Hôflânswei – Medio 17-06-24 t/m 25-07-24

Fase 5 (oranje): Hôflânswei – einde werk (brug bij Grou) – Medio  20-08-24 t/m 13-09-24