Veiling skûtsjeschilderij

Oud Grouster Henk Tichelaar wil schilderij skûtsjes veilen voor goed doel

Grou – Oud inwoner van Grou, Henk Tichelaar, is een bijzonder positieve man. Vroeger was hij truckchauffeur maar door zijn lichamelijke ongemakken kon hij niet meer op zijn truck rijden. Nu is hij een bekwaam kunstschilder, die graag één van zijn werken, op de dag van de loting van het SKS-skûtsjesilen in Grou, voor Stichting Ambulance Wens Nederland wil veilen.

Eén arm gebruiken

Henk is een echte doorzetter. Om een lang verhaal iets korter te maken, in de loop der jaren heeft ie een nieuw talent ontdekt namelijk het schilderen. Momenteel neemt Henk deel aan de dagbesteding in Stiens en schildert daar met een enorm doorzettingsvermogen op los. Omdat hij maar één arm en hand kan gebruiken zet hij alles op alles om prachtige schilderijen te maken. Daar kun je alleen maar respect voor hebben.

Veiling

Nu kwam Henk op een mooi idee, want hij wil het schilderij met de skûtsjes, dat op de foto te zien is, graag veilen. De opbrengst gaat dan naar Stichting Ambulance Wens Nederland. Het idee is om het schilderij te veilen op de eerste avond van de loting van het Skûtsjesilen in Grou. Daar heeft Henk een hele tijd gewoond. Locatie en tijd nog niet bekend.

Het duurt nog wel even voordat het skûtsjesilen is maar Henk wil het initiatief wel alvast bekend maken. Henk hoopt op een groot bedrag zodat hij heel veel mensen kan helpen om hun laatste wens nog in vervulling te kunnen laten gaan. Misschien wil er al iemand een bod uitbrengen…