buiten fitnesspark grou

(video) Grondwerkzaamheden gestart voor Buiten Fitnesspark Grou

Grou / Video – Inmiddels wordt er druk gewerkt aan het nieuw te realiseren buiten Fitnesspark in Grou. De voorbereidende grondwerkzaamheden worden op dit ogenblik uitgevoerd. Straks kun je er allround trainen, een frisse neus halen en een extra shot vitamine D. Dat biedt het nieuw te realiseren Iepenloft Fitness Grou allemaal op één overzichtelijk terrein.

Het fitnesspark is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, en biedt een gevarieerd aanbod aan calisthenic toestellen voor een complete workout. Daarnaast geniet je met buiten trainen van meer bewegingsvrijheid en verbeter je je weerstand. Een goede buiten fitnessmogelijkheid in Grou is binnenkort een feit. 

Allround

De werkgroep van Play Skate Grou en het Sportcentrum hebben afgelopen drie jaar in samenwerking met de gemeente gewerkt aan de komst van een allround fitness park. De werkgroep heeft daarnaast advies ingewonnen bij de Buurtsportcoach en Grouster sportscholen.

Calisthenic toestellen

Op het terrein komen calisthenic toestellen. Calisthenics is een fysieke sport die zich richt op training met behulp van je eigen lichaamsgewicht als weerstand. Dit doe je met duw-, trek-, buig-, sprong- en zwaai-oefeningen. Het doel is het vergroten van spierkracht, spiermassa, mobiliteit, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. 

Scholieren

De outdoor fitness toestellen stimuleren leerlingen van OSG Sevenwolden en de basisscholen om op een gezonde en actieve manier hun pauze in te vullen. Samen buiten fitnessen stimuleert ook het sociaal contact. De buiten fitness toestellen van Grou zijn geschikt voor een brede doelgroep en hebben diverse niveaus, geschikt voor jong en oud in beweging!

Workouts

Er komt een bord waarop twee voorbeeld workouts staan. Daarnaast kan de QR-code gescand worden voor meer oefeningen. Eind juni 2023 verwacht de werkgroep het Buiten Fitnesspark Grou aan de Jongema definitief te openen.