Treinstation Grou – Jirnsum krijgt upgrade met nieuwe toiletvoorziening

Roger van Boxtel, president-directeur NS, presenteert vandaag de vernieuwingsplannen voor de treinstations in Nederland. “De trein heeft de wind mee. We willen in Nederland betrouwbaar, comfortabel en op een schone manier reizen. De Stations zijn voor een groot deel bepalend voor de ervaring van onze reizigers.” In de vernieuwingsplannen is ook treinstation Grou-Jirnsum meegenomen. In 2020-2021 worden er nieuwe toiletvoorzieningen gerealiseerd.

De treinreiziger is steeds positiever over de 396 Nederlandse treinstations, zo blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2018 van NS waaraan 80.551 reizigers deelnamen. 76% van de reizigers geeft de treinstations een 7 of hoger. In 2014 was dit nog 65%. De grootscheepse verbouwing van de grote treinstations van Nederland, is hier een belangrijke oorzaak van. NS heeft nu nog eens circa 200 stations op het oog voor een upgrade. NS verbetert hier het verblijf onder het mom van de pijlers lekkere koffie, beschut wachten, een schoon toilet en een watertappunt. NS reserveert hiervoor de upgrade de komende vijf jaar € 65 miljoen.

Stations in Nederland krijgen upgrade ook in Grou-Jirnsum.

Een toegankelijk en schoon stationstoilet is belangrijk voor de reiservaring van onze reizigers. Binnen 3 jaar wil NS samen met ProRail op 92 kleine stations een vernieuwd toilet realiseren, waar reizigers contactloos kunnen betalen. Hiermee komt 90% van de reizigers langs een modern, schoon en toegankelijke stationstoilet. Vorig jaar maakte NS bekend dat er op 222 stations een watertappunt komt, waar reizigers zelf hun waterfles kunnen vullen.

Bron & Video: Persbericht NS