Sint-Piter2

Aankomst Sint Piter en Swarte Pyt op de Kade in Grou

Zaterdag 9 februari is het weer zover! Sint Piter komt om 10.30 uur aan op de Kade in Grou! Omroep LEO Middelsé brengt de aankomst van Sint Piter rechtstreeks op televisie vanaf 10.00 uur. Ook de redactie van Grousters.nl zal live uitzenden via Facebook. Sint Piter is vroeg dit jaar. Normaal gesproken zet hij de zaterdags voor 21 februari, Sint Pitersdei, voet aan wal. In verband met de voorjaarsvakantie is hij dit jaar een week eerder.

In de tijd dat Sint Piter in het dorp is, is er van alles te doen voor iedereen. Zo is er op de dag van aankomst een reünie voor oud-Grousters: de Strûs-Yn. Een gezellige bijeenkomst waar ook Sint Piter en Swarte Pyt graag geziene gasten zijn. De kleinste kinderen kunnen op bezoek bij Sint Piter in de Sint Piterkerk waar hij en Swarte Pyt alle tijd voor hen hebben. Dat beiden zeer fotogeniek zijn, blijkt wel uit de vele foto’s en selfies die later op de diverse sociale media te zien zijn!

Aanrader is het Sint Pitermearke 2019 ‘Firolien’, een muzikaal sprookje dat wordt opgevoerd door Grouster acteertalent. De kinderen t/m groep 6 kunnen tot slot zwieren, zwaaien en sporten met Swarte Pyt tijdens het sportieve feest: Swarte Pyt yn’e sporthal.