Gabe Skroar zoekt Freonen

GROU – In juni 2018 speelt Gabe Skroar in Grou. Op misschien wel de mooiste locatie van Grou. Met het zicht op de Sint Piterkerk en de Rjochte Grou als podium. Friestalig theater over de vier gebroeders Halbertsma, iconen van de Friese taal en cultuur.

“Veel Grousters zijn erg enthousiast over dit initiatief en vragen hoe ze een bijdrage kunnen leveren’, aldus Geert Teitsma, voorzitter van de Stichting Gabe Skroar. Speciaal voor al die mensen hebben wij een mooi ‘Freonen’ programma ontwikkeld. De ‘Gouden Freonen’ en ‘Freonen’ fan Gabe Skroar.

Freonen ondersteunen Gabe Skroar en krijgen zelf een aantal voordelen. Zo worden de ‘Gouden Freonen’ bijvoorbeeld uitgenodigd voor de feestelijke première en wordt er voor de ‘Freonen’ een meet & greet met de acteurs georganiseerd. Daarnaast is er voor iedere freon een toegangskaart beschikbaar voor de expositie ‘Wereldburger uit Grou’ in museum Hert fan Fryslân.

Het hele Freonenprogramma is te lezen op www.klinkeendaverje.frl

Culturele Hoofdstad en de Halbertsma’s
Klinke & daverje! Grou zal het Culturele jaar 2018 in het teken staan van de 4 gebroeders Halbertsma, iconen van de Friese taal en cultuur. Met een gevarieerd programma, voor elk wat wils. Met o.a. lezingen, een ontbijt op het starteiland, een expositie, diverse optredens, een boek en nog veel meer. Hoogtepunt van het jaar is Gabe Skroar.

Gabe Skroar heeft het zwaar met de gebroeders Halbertsma. Had hij hun vader en moeder nu maar niet beloofd dat hij op hun zou passen. Gabe Skroar heeft de opdracht een gezonde gemeenschap te maken van de vier gebroeders en speelt met het thema van Culturele Hoofdstad 2018.