Wilhelminapark deelt opnieuw gratis nestkastjes uit

GROU –  De 200 gratis nestkastjes, die tijdens de opening van het Wilhelminapark door Sjoerd Tjepkema en gemeente Leeuwarden beschikbaar waren gesteld, waren een groot succes. De kastje waren in een mum van tijd uitgedeeld. Zo’n 150 mensen, die achter het net visten, zijn uitgenodigd alsnog een gratis nestkastje op te halen.

Op vrijdag 22 september, tussen 14.30 en 16.00 uur, staat IVN weer met een kraampje in het park om de nestkastjes uit te reiken. De Stichting Wilhelminapark heeft vrijwel iedereen bereikt die zijn gegevens 9 juni heeft achtergelaten. In een aantal gevallen is dat helaas niet gelukt. De gemeente Leeuwarden heeft de kosten van de extra nestkastjes voor haar rekening genomen.

Twee nieuwe bankjes in het park
Tevens zullen er op vrijdag 22 september twee nieuwe bankjes in het park staan. Friesma State doneert een bank met als opschrift “Oanbean troch Friesma State, 09-06-2017”. Op het tweede bankje komt het opschrift “De Hoannepôle: hert foar de bisten yn it Wilhelminapark sunt 1969”. Daarmee zet de gemeente de Stichting Hoannepôle in het zonnetje.