Ontsnapt geitje zorgt voor commotie in Grou

GROU – Een jong geitje zorgde zaterdag voor de nodige commotie in Grou. Verschillende mensen zagen het bokje voor het eerst in de omgeving van Friesmastate, daarna rende hij richting de Tjalk.

Een oplettende buurtbewoner belde het Wilhelminapark, in de veronderstelling dat de geit daar thuis hoorde. Dat bleek niet het geval, maar het geitje, dat inmiddels gevangen was, kon daar wel tijdelijk terecht in de stal om bij te komen van zijn avontuur.

Via Facebook werd de eigenaar kort daarna gevonden. Hij had het babygeitje net die dag in huis genomen, maar het ontsnapte langs een niet goed gesloten deur. Stichting de Hoannepôle, eigenaar van de dieren in het park, benadrukt dat een geit geen geschikt huisdier is. “Het is een groepsdier dat voldoende gras en ruimte nodig heeft. Daarnaast kan een bokje gaan stinken zodra hij vruchtbaar wordt.”