Grouster ondernemers willen preventieApp

GROU – Tijdens het ondernemersontbijt op donderdag 11 mei van Businessclub Grou werd aangekondigd om een preventieapp voor de plaatselijke ondernemers in het leven te roepen. De ondernemers in Grou – worden of zijn benaderd om aan deze app mee te doen.

Wijkagent André Hiemstra vindt het een goed initiatief van de Grouster ondernemers. Hij wil wel benadrukken dat het géén gezamenlijk project is met de politie. André Hiemstra: “Ik heb wel eens met ondernemers gepraat over een preventieapp. Ondernemers kunnen zo op een handige manier met elkaar in contact staan als ze verdachte situaties signaleren. Het is dus een goed middel om misdaad te voorkomen.”

De preventieapp is in heel Nederland al een veel gebruikt middel buurten en wijken veiliger te maken. Voor zover bekend zijn er nog geen ondernemersverenigingen in Nederland die van dit middel gebruik maken.