Norma de Jong niet meest markante horecaondernemer

GROU – Norma de Jong is niet de meest markante horecaondernemer van Fryslân. Gedeputeerde Kielstra heeft de prijs maandagavond aan Geert Bosman uitgereikt bij het Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. Bosman is eigenaar van restaurant ’t Gerecht in Heerenveen. 

De 35-jarige onderneemster uit Grou moest het opnemen tegen Harold van Workum (The Sunset in Hollum) en Geert Bosman (’t Gerecht in Heerenveen). Om innovatie onder horecaondernemers te stimuleren onderscheidt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) elke twee jaar de Meest Markante Horecaondernemer met een award.

Norma opende eind 2014 haar restaurant aan de Gedempte Haven en wist dit binnen korte tijd tot een groot succes te maken. Een ondernemer komt in aanmerking voor de titel Meest Markant als hij of zij een innovatief, vernieuwend, origineel concept heeft neergezet, lef heeft en succes heeft met het bedrijf.

Het is niet de eerste keer dat een Grouster ondernemer streed voor deze titel en achter het net viste. In 2012 heeft Marcel Oost van Hotel-restaurant Oostergoo ook gestreden voor Meest Markante Horecaondernemer.