ribs

(video) Nieuwe RIB’s voor zeilbegeleiding bij KWV Frisia Grou

Grou / Video – Afgelopen zaterdag zijn bij de familie Van der Meer aan de Oedsmawei in Grou twee nieuwe RIB’s te water gelaten. Deze snelle rubberboten, voorzien van buitenboordmotoren, hebben de namen Sipke en Jacob gekregen, vernoemd naar de gulle schenkers. De boten worden ingezet voor de begeleiding van zeilers met een beperking, georganiseerd door Alles is Mooglik (AIM) van de Koninklijke Watersportvereniging Frisia.

Alles is Mooglik

Alles is Mooglik (AIM) biedt mensen van alle leeftijden en met diverse beperkingen de mogelijkheid om te zeilen. Ongeacht lichamelijke of verstandelijke beperkingen kunnen deelnemers iedere donderdagavond zeiltraining krijgen van vrijwilligers. AIM beschikt over zeven speciaal aangepaste boten, waaronder drie Hansa 303’s en vier Hansa Liberty’s, waarvan twee met joystickbesturing voor optimale toegankelijkheid.

Veilig begeleiden

De nieuwe RIB’s, gedoneerd door het Hijenga Fonds, zullen een belangrijke rol spelen bij het veilig begeleiden van de zeiltrainingen. De trainingen zijn gericht op zowel beginners als ervaren zeilers met een beperking en richten zich op het verbeteren van zeilvaardigheden, inclusief wedstrijdzeilen.

Met deze toevoeging wil KWV Frisia blijven bijdragen aan hun doel: zeilen toegankelijk maken voor iedereen, ongeacht fysieke of mentale uitdagingen.

Bron: SportinGrou.nl