Multifunctioneel Centrum MFC Grou pand blokker

Onderzoek naar andere locaties MFC Grou

Grou – Tijdens eerste ledenvergadering van de Doarpskoöperaasje Grou maakte bestuurslid Durk van der Meer nog bekend, dat er een mogelijke locatie gevonden is voor een multifunctioneel centrum (MFC) in Grou in het oude Blokker pand. Dit blijkt echter nog lang geen gelopen race. Na uitvoerig onderzoek is het voormalig Blokkerpand vooralsnog geen reële optie, laat de Doarpskoöperaasje Grou (DKG) vandaag in haar nieuwsbrief weten.

In Grou is er een breed draagvlak voor een MFC. Op basis van deze behoefte heeft de gemeente besloten een MFC te willen en gaan faciliteren. Hiervoor is ook budget vrijgemaakt in de plannen van de gemeente Leeuwarden.

Voor een fysieke locatie is gekeken of het voormalige ‘Blokker’pand in het centrum van Grou mogelijk passend zou zijn. Maar daarvoor is een forse verbouwing nodig gebleken. Na diverse gesprekken met betrokkenen, is gebleken dat het MFC in het blokkerpand niet zonder meer mogelijk is. De werkgroep kijkt – samen met de gemeente – daarom naar diverse opties voor de realisatie van een MFC”, zo laat het bestuur van DKG in haar nieuwsbrief weten.

Vooralsnog wordt de zoektocht naar een andere geschiktere locatie voortgezet. Een werkgroep MFC kijkt naar een geschikte locatie en onderzoekt ook de mogelijkheid tot nieuwbouw.