station leeuwarden

Treinvervangend vervoer op 1 en 2 juni rond Leeuwarden

Grou / Leeuwarden – Van zaterdag 1 juni 2024 tot en met dinsdag 9 juli 2024 werken ProRail en aannemer Strukton Rail aan het verbeteren van het spoor in en bij Leeuwarden. Vanwege deze werkzaamheden rijden er geen of minder treinen. Vervoerders Arriva en NS zetten dan bussen in. De eerste twee dagen van juni, zaterdag 1 en zondag 2 juni, is dit al het geval.

ProRail en Strukton Rail vernieuwen en saneren sporen en wissels in en bij Leeuwarden. Zij breiden de bovenleiding uit en bouwen service- en opstelsporen. Ook worden de drainage en de watervoorziening verbeterd. Het spoor wordt ‘robuuster’ gemaakt. Hierdoor wordt de kans op storingen kleiner.

Overdag en ‘s nachts

Omdat ProRail en Strukton Rail zowel overdag als ’s nachts aan het spoor werken, rijden er een aantal korte en langere perioden geen treinen. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd. Voor mensen met een beperking is taxivervoer beschikbaar.

In het weekeinde van 1 en 2 juni worden bussen ingezet op de Arrivatrajecten Leeuwarden-Sneek, Sneek-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen Haven en het NS-traject Leeuwarden-Akkrum. Tussen Leeuwarden en Groningen blijven de Arriva-treinen wel rijden.

Toegankelijkheid

De bussen kennen niet dezelfde toegankelijkheid voor een rolstoel of scootmobiel als de trein. Arriva en NS bieden voor reizigers met een beperking een taxiservice. Voor Arriva: bel 0800 0232545 of kijk op www.arriva.nl/reizenmetbeperking
Voor NS: bel 030-2357822 of kijk op www.ns.nl/reisinformatie/reizen-met-een-beperking

De eerste werkzaamheden starten dus in het weekeinde van 1 en 2 juni 2024. Tussen 17 juni en 9 juli volgt een langere buitendienststelling van 23 dagen. Zie voor meer informatie over de dienstregeling: www.arriva.nl/werkaanhetspoor en www.ns.nl/werkzaamheden. Vanaf tien dagen voor de reisdatum is een actueel reisadvies te vinden in de reisplanners.

Informatie over het verbeterproject in en bij Leeuwarden: Leeuwarden Emplacement | ProRail

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Actief Media en mag niet door derden worden overgenomen.