vermilion

Vermilion plaatst informatieborden bij locatie De Klif Grou

Grou – Vermilion voert inspectie- en onderhoudswerkzaamheden uit aan de ondergrondse pijpleiding tussen de locatie aan de Hegedyk bij Boazum en de locatie aan de Leechlân bij Grou. De pijpleiding, die op dit moment buiten gebruik is, wordt in 2024 weer in gebruik genomen. Onlangs plaatste Vermilion informatieborden bij locatie De Klif Grou waarop te zien is waar en welke werkzaamheden worden uitgevoerd.

Werkzaamheden aan pijpleiding

De pijpleiding tussen Boazum en Grou is op dit moment buiten gebruik. In 2024 wordt de leiding weer in gebruik genomen. Voorafgaand daaraan heeft Vermilion diverse controles uitgevoerd. Ze gaan op meerdere plekken, in het leidingtraject van 16 km lang, verschillende inspectie- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren.

Werkzaamheden met zo min mogelijk overlast

De werkzaamheden aan de pijpleiding tussen Boazum en Grou vinden plaats in de tweede helft van dit jaar. Er zullen veel activiteiten zichtbaar zijn in het veld, zoals graafmachines voor de opgravingen, medewerkers die aan het werk zijn en transportbewegingen. Hiervoor worden er, in overleg met de gemeenten en eigenaren, verschillende in- en uitritten gemaakt voor het traject en zijn er transportroutes voor het werkverkeer. Na afl oop wordt de grond weer naar de oorspronkelijke staat gebracht en wordt het tracé netjes opgeruimd. De werkzaamheden beginnen in augustus en worden alleen overdag uitgevoerd. Afhankelijk van de weersomstandigheden duren de werkzaamheden ongeveer vijf maanden.

Aardgas voor Nederlandse huishoudens en bedrijven

Om het aardgas uit het Oppenhuizen-veld naar het gasbehandelingsstation bij Garyp te kunnen transporteren, is een nieuwe ondergrondse pijpleiding nodig. Deze verbindt de locatie bij Toppenhuzen met die bij Boazum. Daar wordt de nieuwe pijpleiding aangesloten op de bestaande pijpleiding naar Garyp. Na behandeling wordt het gas overgedragen aan de Gasunie.

Bron tekst: Website Vermilion