Google maps

Camerawagen van Google Maps Streetview in Grou

Grou – Wie vandaag ondanks de harde wind naar buiten is gegaan, heeft misschien een opvallende blauwe auto met camera’s op het dak zien rijden. Het is een personenwagen boordevol apparatuur met op de zijkant de naam Google.

Het is inmiddels al weer zo’n tien jaar geleden dat Google het stratenplan van Grou met de camera registreerde. Op Google Maps Streetview zijn ook nog registraties van eerdere jaren te zien. Die worden nu dus aangevuld met nieuwe opnames. 

Op 24 april 2021 reed een soortgelijke wagen door Grou. Deze witte personenauto met camera’s op het dak. Deze maakt opnames voor de kaarten app van Apple. 

Vanwege privacyredenen worden personen die zichtbaar zijn op de opnames geblurred. Doordat van dezelfde straat en huizen door de jaren heen verschillende foto’s zijn gemaakt, kun je precies zien hoe Grou door de jaren heen veranderd is en in wat voor soort auto’s men vroeger reed.