Singer Songwriter Summer bij Artistic Recordstore in Grou

Singer Songwriter Summer met live muziek bij Artistic Recordstore in Grou

Grou – Op 1 oktober 2022, opende de toen 20-jarige Sophie haar eigen vinyl-winkel, als jongste platenzaakeigenaar van heel Nederland. Sindsdien heeft dit kleine – maar zeker fijne – onafhankelijke platenzaakje in Friesland al heel veel verzamelaars blij mogen maken met haar gevarieerde en verrassende collectie voor jong en oud. Liefhebbers uit het hele noorden weten hun weg naar grou te vinden en gaan met een nieuwe aanwinst naar huis. Zo weten liefhebbers uit het hele noorden hun weg naar Grou te vinden  om ontspannen te sneupen voor een nieuwe parel. En…binnenkort klinkt er ook live muziek van talentvolle singer songwriters!

Vinyl wint het van spotify voor steeds meer mensen

Het valt niet te betwisten: het geluid van vinyl is – zeker met een goede installatie – niet te vergelijken met de digitale opnames te vinden op de streamingdiensten. Je luistert naar het werk van de artiest zoals het door hen bedoeld is. Steeds meer ouderen – maar ook jongeren – vinden daarom hun weg (terug) naar deze prachtige geluidsbron en halen hun hart en herinneringen op. Luisteren naar een plaat is “ouderwets gezellig” en biedt rust in het drukke bestaan. Je moet er echt even voor gaan zitten – en dat is heerlijk!

Een verrassende collectie voor jong en oud

De muziekwereld lijkt een steeds groter wordend universum aan stijlen en artiesten. Zo verschijnen er elke week wel 100 nieuwe platen op de markt. Het is nog een heel karwei om hier de beste en meest interessante titels uit te vissen, want smaken in muziek verschillen en je wilt voor elke liefhebber wel iets bijzonders in de winkel hebben staan – iets waarvan hun hart een blij sprongetje maakt. Daar doen we het natuurlijk voor. Gelukkig lukt dit ook en krijgen we regelmatig te horen dat we een verrassende collectie hebben staan. Het gaat van K3 tot Iron Maiden, van moderne artiesten tot die van bijna honderd jaar geleden (maar nog altijd even geliefd) en van lokale muzikanten tot de grootste sterren uit Hollywood die de sterren van de hemel zingen. Kortom: het aanbod is breed en er is voor iedereen – jong en oud – wel een nieuwe aanwinst te vinden. Daarnaast verkopen we binnenkort ook singles, platenspelers, unieke vintage kleding en handgemaakte sieraden in muzikaal thema.

Onze knusse platenzaak vormt een brug tussen generaties

We hebben sinds onze opening een ontzettend leuke groep vaste klanten opgebouwd, die zo langzamerhand echt aan beginnen te voelen als vrienden. Ze steken regelmatig hun hoofd om de hoek van de deur om nieuwe pareltjes uit de bakken te vissen. Onze persoonlijke betrokkenheid, stelt de bezoekers bovendien op hun gemak om lekker zichzelf te zijn: in hun muzikale element. Er ontstaan daardoor vaak leuke en interessante gesprekken tussen verzamelaars en wij leren zelf ook nog iedere dag van onze klanten. Zo vormt de winkel – net als in de goede oude tijd – een brug tussen verschillende generaties met passie voor muziek – zoals het hoort.

Opboksen tegen internet giganten is een “gezonde” uitdaging

Ondanks dat sneupen voor “het zwarte goud” in een knusse zaak natuurlijk een onmisbaar onderdeel van de vinyl-ervaring is – die op geen internetsite te koop is – is het zeker geen appeltje eitje voor een klein zaakje als de onze om te floreren. Het is keihard werken. Je ziet toch dat veel liefhebbers onze winkel nog moeten ontdekken en de internet giganten zijn natuurlijk zo gevonden door hun felle en kostbare marketingstrategie. Bovendien trekken ze een steeds groter marktaandeel naar zich toe met voor ons onmogelijke aanbiedingen en “exclusives” terwijl de inkoopprijs voor winkeliers stijgt. Een zorgwekkende ontwikkeling dus voor het kunnen voortbestaan van de nog steeds zeldzame onafhankelijke platenzaakjes waar gepassioneerde mensen hun hart en ziel in gieten. We proberen het te zien als een gezonde uitdaging en we geven ons niet snel gewonnen. We timmeren elke dag hard aan de weg voor onze zaak, vol passie voor vinyl en oog voor de klant.

Singer Songwriter Summer: Gezellige live muziek in Grou

We kijken enorm uit naar dit zomerseizoen, niet enkel omdat we hopen nog meer vinyl liefhebbers en toeristen aan onze gezellige winkel te introduceren, maar ook omdat er een aantal sprankelende en getalenteerde singer-songwriters komen optreden, waaronder Marit Nygård, Maddy Moreah en Anique. We gaan buiten – voor onze zaak – een podiumpje in elkaar knutselen en iedereen is welkom om (een terrasje te pakken en) gratis mee te genieten. Het volledige programma (inclusief leuke introducties van de artiesten) is terug te vinden op onze gloednieuwe website.

Ook muziekliefhebber? Of vintage lover? Kom gezellig bij ons langs:

Aristic Recordstore | Doorbraak 4, 9001 AL, Grou Openingstijden Zomer: Woensdag tot Zondag 14:00 – 18:00 www.artistic-recordstore.com | info@artistic-recordstore.com