Rixt van der Horst naar Parijs 2024

Paralympisch amazone Rixt wil schitteren in Parijs

Vanaf vrijdag 2 december is er een speciale kerstmarkt waarvoor de inkomsten ten goede komen aan de paralympische amazone Rixt van der Horst. Zij hoopt met haar nieuwe paard Akuna te schitteren tijdens de paralympische spelen van 2024 in Parijs.

Rixt haar droom om aan de paralympische Spelen mee te doen, kwam uit. In Rio de Janeiro. Maar ze won geen goud. Tokyo gooide roet in het eten door een ernstige blessure van het geleasede paard Findsley. Weer geen goud.

Geen inkomsten

Ze moest op zoek naar weer een nieuw paard. En dat is gelukt; ze vormt nu een koppel met merrie Akuna. Ze gaan samen voor Goud. Ze heeft zich dit jaar niet kunnen plaatsen voor de WK in Denemarken. Daardoor heeft ze nu geen inkomsten meer van NOCNSF. Ook moet ze binnenkort haar auto inleveren.

Kerstmarkt

Ter ondersteuning van Rixt organiseren de ouders van Rixt, Jannie en Anne, een gezellige kerstmarkt. Hier vind je zelfgemaakte stola’s, kerstballen, kaarten, vogeltaarten, kerstkransen, hert met gewei en bloemstukken. Ook zijn er eigengemaakte stoofappels/stoofperen. Appelmoes en appelcompote, kerstjam en kerstchutney.

Bezoektijden

De kerstmarkt is te bezoeken aan de Sjonnema 15 te Grou op vrijdag 2 van 15:00 – 20:00 uur, zaterdag 3 van 10:00 – 18:00 uur, vrijdag 9 van 15:00 – 19:00 uur, zaterdag 10 en zondag 11 december van 11:00 – 18:00 uur.