Activiteitenagenda Grou 2022 loopt weer vol

Grou – Met een zonnige periode in het vooruitzicht zonder beperkende maatregelen, hebben veel organisaties, besturen en stichtingen inmiddels om tafel gezeten om hun plannen voor dit jaar vorm te geven. Kortom het gaat weer bruisen en de activiteitenagenda Grou 2022 loopt daardoor weer helemaal vol.

Verkiezingsmarkt

Voor wie zich interesseert in de politiek is er komende zaterdag op het parkeerterrein bij de Jumbo een verkiezingsmarkt. De partijen gaan graag met u in gesprek en men is graag bereid vragen te beantwoorden. Uiteraard met het doel bezoekers over te halen om bij de verkiezingen op hun partij te stemmen. Een stemhulp kan een goed hulpmiddel zijn voor stemgerechtigden om te bepalen welke partij het best bij hen past. Voor de gemeente Leeuwarden is gekozen voor de StemWijzer. Deze staat online https://leeuwarden.stemwijzer.nl of in het Fries https://leeuwarden-fry.stemwijzer.nl. De StemWijzer heeft ook een offline versie: de stickerstemwijzer. De offline versie staat op de verkiezingsmarkten. Leuk om te doen voor bezoekers en gegarandeerd stof tot gesprek met de politieke partijen.

Datum: Zaterdag 5 maart vanaf 10:00 uur, Grou (parkeerterrein Stationsweg – winkels Jumbo/Mitra/Action/Kruidvat)

hulpactie oekraine Grou web

Hulpactie

Wil je als inwoner van Grou een bijdrage geven en deze vluchtelingen willen helpen dan kun je vanaf zaterdag 5 maart tot en met woensdag 9 maart ingepakte spullen afgeven bij: Aquaverium in Grou, adres: De Finnen 1. Dit kan tussen 10:00 en 18:00 uur. Heb je vragen, dan kun je bellen met Harriëtte Pool, 06-10648804. De spullen worden vrijdag 11 maart opgehaald en daarna vanuit een distributiecentrum naar Oekraïne gebracht. Uw hulp is nodig! Alvast veel dank voor alle bijdrages.

sint piterkerk

In concert

In maart gaat de muziek ook weer los in Grou. Daarvoor komen de twee oudgedienden Piter Wilkens en Jankobus Seunnenga naar de Sint Piterkerk. Dit illustere muzikale duo gaat op zondag 13 maart flink los en neemt de luisteraars mee in een middag die bol staat van veertig jaar Friese Rock.

Wedstrijd Groener Grou

Dromen jij en je buren van een groene straat? Met uitzicht op groen. Waar kinderen in het groen buitenspelen, een groene plek waar je met jouw buren een kop koffie drinkt, groente teelt in de gezamenlijke moestuin of fruit plukt van de appelboom in de straat? Zet jullie goede idee dan op papier en stuur je plan voor 1 mei naar info@grou2030.nl.

Grou2030 organiseert in samenwerking met de gemeente Leeuwarden een Vergroen-je-straat-wedstrijd! In een groene omgeving is het prettiger en veiliger wonen voor mens en dier. Daarnaast help je met jouw groene ontwerp ook mee aan een betere waterberging van regenwater in de bodem of schaduwplaatsen waar het in de zomer goed toeven is.

Het groenste en creatiefste ontwerp wint

Misschien is er in de straat alleen plek voor een paar bloemborders of een kruidentuin. Of heb je een groots idee om een groenstrook te maken of die niet gebruikte parkeerplaats om te toveren in een groene oase? Het maakt niet uit hoe groot of klein jouw idee is. Het groenste en creatiefste ontwerp wint. De beoordeling van de aanvragen laten we over aan een deskundige jury. Het winnende ontwerp wordt uitgevoerd door de gemeente en de bewoners van de straat. De gemeente betaalt de kosten voor de aanleg.

90-jarig jubileum 16m2

Een ander uitgesteld jubileumfeest heeft ook te maken met watersport. Dit is het 90-jarig jubileum evenement van de 16m2 zeilboten. Deze zal op zaterdag 28 mei bij het zeilcentrum in Grou gevierd worden. De organisatie heeft het voorlopige programma al bekend gemaakt.

vanaf 10:00  Ontvangst en welkom voor al onze  gasten.

10:00 – 12:00 Twee ‘reguliere’ wedstrijden op de Wijde Ee.

12:30 – 13:30 Lunch

13.30 – 16.30  Instap wedstrijdjes op het Pikmeer vboor de liefhebbers

16:30 – 17:30  Happy hour

19.00 – 21.30 Jubileumdiner en feestavond

23.00  Afsluiting

Skûtsjewike

Eindelijk kan de 10e jubileumeditie van de Skûtsjewike gevierd worden. We hebben er twee jaar op moeten wachten. Noteer daarom nu alvast deze prachtige feestelijke week in je agenda. De Skûtsjewike 2022 is van vrijdag 22 tot en met zondag 31 juli.

Prikmar Foodfestival

Voor de liefhebbers van een culinaire reis over de wereld in Grou staat het Prikmar Foodfestival op de agenda. Foodfestival PrikMar Grou  wordt gehouden op zondag 24 juli 2022. De locatie is strandje Blikpôle Zeilcentrum Grou.  Er is live muziek en naast de hapjes en de drankjes kunnen de kids zich ook uitstekend vermaken.

Lespakket skûtsjesilen Skûtsje Doarp Grou

SKS Skûtsjesilen 2022

Het hoogtepunt van het jaar waar iedereen in Grou alweer twee jaar reikhalzend naar uit zit te kijken is natuurlijk het SKS kampioenschap Skûtsjesilen editie 2022. Deze staat gepland van 30 juli tot en met 12 augustus.