Freerk Siekmans: Fisker en fûgelflapper openluchtspel en expositie in Grou

Op één van de theaterlocaties van Friesland, het Grouster Wilhelminapark, wordt deze zomer het theaterstuk ‘Freerk Siekmans: Fisker en Fûgelflapper’ opgevoerd. Met de verhalen over het leven van Freerk Siekmans 1887-1971) worden eind augustus tot leven gebracht in een theatervoorstelling onder regie van Klaasje Postma.

In aansluiting op dit openluchttheaterstuk is een expositie ingericht over deze ‘Frij Man’ in het aangrenzende Museum Hert fan Fryslân.
Het theaterstuk én het museum laten zo zien hoe deze man met zijn  levensverhaal, woonachtig op de Burdskop onder Grou leefde; volkomen geïsoleerd, zonder voorzieningen zoals gas, licht en water; met de natuur en de dieren om hem heen. Reis terug in de tijd naar de Burdskop aan de Ie. Beleef hoe het was om zo dicht bij en van de natuur te leven.

Op zijn verzoek werd het Freerk Siekmans Fonds opgericht, waaruit na zijn overlijden ouderen jaarlijks rond Kerst een financiële bijdrage ontvangen. Ook hierover valt in het museum van alles terug te vinden. De expositie is te bezoeken vanaf 22 augustus tot en met 1 december 2019. Op woensdag t/m zondag van half 2 tot 5 en speciaal op donderdagavond 22 augustus tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Meer informatie vindt u op de website www.museumhertfanfryslan.nl.

Tijdens de speciale openstelling van het museum op donderdagavond 22 augustus is bezoek aan de expositie ook te combineren met een rondleiding in het voormalige Raadhuis. Voor deze rondleiding kunt u zich tot één dag te voren aanmelden via 06 14475212. Deze start om 19.00 uur.

De première van het theaterstuk is op vrijdagavond 23 augustus, de voorstellingen vinden verder plaats op 24, 25, 30, 31 augustus en 1 september. Informatie over o.a. de kaartverkoop is te vinden via de website www.freerksiekmans.nl