Burgemeester Crone sluit drugswoning in Grou

Burgemeester Ferd Crone sloot afgelopen dinsdag  een woning in Grou vanwege een overtreding van de opiumwet.

In een woning, aan de Oostergoostraat te Grou, heeft de politie op 4 april 2019 een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen, met 16.500 gram henneptoppen, en 1435 gram aan geknipte hennepplanten.

Burgemeester Crone geeft aan dat sluiting van deze woning een goed voorbeeld is van de uitvoering van het handhavingsbeleid. Zo wordt drugshandel tegengegaan en overlast voor omwonenden in de wijk voorkomen. De illegale handel in hard- en softdrugs heeft een grote impact op de (ervaren) veiligheid. De politie Noord-Nederland, het Openbaar Ministerie en de gemeente Leeuwarden werken intensief samen om hier tegen zowel straf- als bestuursrechtelijk op te treden.

In 2019 heeft de burgemeester tien keer eerder een woning gesloten op grond van de Opiumwet.