werkzaamheden aan het spoor

Drukke werkzaamheden aan spoor Grou en hinder scheepvaart

Grou – Prorail is dit weekend flink aan de slag gegaan op en rond het station Grou-Jirnsum. Met groot materieel wordt van 25 mei tot en met 2 juni het spoor tussen Leeuwarden en Meppel vernieuwd. Daardoor is de treindienst flink aangepast.


Videoverslag werkzaamheden bij station Grou-Jirnsum. Video: Friesland Centraal

Dit weekend reden er geen treinen tussen Leeuwarden en Meppel. Ook komend weekend is dat het geval. Doordeweeks wordt er niet gereden tussen Leeuwarden en Akkrum. Tussen Akkrum en Meppel wordt dan volgens een aangepaste treindienstregeling gereden. Waar geen treinen rijden, rijden bussen. Dit zorgt voor een vertraging tussen 15 en 45 minuten. Naast het werk langs het traject wordt er ook gewerkt rond het station in Heerenveen. De werkzaamheden worden tegelijkertijd uitgevoerd om het aantal treinvrije periodes te beperken.

Hinder scheepvaart

De werkzaamheden veroorzaakten storing aan enkele belangrijke bruggen in Friesland en dat was hinderlijk voor het scheepvaartverkeer. Er werd intensief gezocht naar de oplossing. Of deze storing inmiddels is opgelost is niet bekend.