Ondernemer uit Grou ziet containers aanspoelen op Terschelling

Eigenaar Ilmar Wessels van Sailing Dutchman Events uit Grou kon vanochtend om half negen zijn ogen niet geloven toen hij een ritje over het strand van Terschelling maakte. Het hele strand lag bezaaid met spullen zoals speelgoed, manden, flatscreens, vrieskisten, tuinstoelen en auto-onderdelen. Naar alle waarschijnlijkheid zijn er zo’n 270 containers van een vrachtschip overboord geslagen.

Op verschillende eilanden van Vlieland tot Borkum is het juttersfeest.  Er spoelen zelfs IKEA-spullen en TV’s aan. Sailing Dutchman Events uit Grou maakte een aantal foto’s van het met spullen bezaaide strand. De containers zijn afgelopen nacht van een schip gevallen.

Dat gebeurde boven het Duitse eiland Borkum. Door de stroming zijn inmiddels 21 containers aangespoeld op de waddeneilanden. Drie ervan bevatten een gevaarlijke lading. Fotografie: Sailing Dutchman Events Grou.