Het Pand in Grou sluit haar deuren na 6 succesvolle jaren

GROU – Gedurende zes jaar heeft het Pand in Grou een actieve plaats ingenomen in de Hoofdstraat van Grou. Wat begon als een actie voor slechts één weekend in een leegstaand pand, draaide uit op een expositieruimte met wisselende tentoonstellingen gedurende zes jaar.

Samen met de inbrengers/kunstenaars zijn er doorlopend wisselende exposities gehouden met een ruim aanbod op het gebied van beeldende kunst, keramiek, foto’s, sieraden, curiosa, enz. Een initiatief dat veel belangstelling kreeg van kunstenaars, maar ook van de vele bezoekers. Voor de middenstand van Grou is het Pand een welkome aanvulling op het winkelaanbod gebleken.

Het Pand Grou heeft veel mensen een podium geboden om werk te tonen aan een breed publiek, maar aan alles komt een eind, zo ook aan het Pand Grou.

Tot grote spijt van de initiatiefnemers Abe Dijkstra en Yneke Fokkens komt er op 1 oktober a.s. een eind aan deze kleurrijke aanwinst in de Hoofdstraat in Grou. Veel van de aanwezige kunstwerken zijn wat in prijs verlaagd in deze laatste weken. De schilderlessen, die door in het Pand werden gehouden, gaan wel door onder de naam HetPandGrou en dat geldt waarschijnlijk ook voor Kunstreken: de wedstrijd voor amateurschilders. En via internet en facebook blijven we bereikbaar.