Het draait bij Beslag Grou om vier p’s: People, Planet, Profit en Pannenkoek
GROU – Pannenkoek Norma de Jong en Marina Delac zijn op dit ogenblik even niet bezig met pannenkoekenbeslag, want de initiatiefnemers van het nieuwe restaurant Beslag Grou hebben hun handen vol aan de ingrijpende verbouwing van het pand aan de Parkweg 1.
In de voormalige bakkerij wordt straks geen gebak of brood meer gebakken maar pannenkoeken naar recept uit alle windstreken van de wereld. Duurzaamheid is de basis van waaruit Norma de Jong haar nieuwe restaurant heeft opgebouwd. Niet alleen hergebruikte materiaal bij de inrichting maar ook bij de bereiding van de pannenkoeken en het sociale personeelsbeleid.
Het draait bij Beslag Grouw om vier p’s – People, Planet, Profit en Pannenkoek. De eerste drie P’s staan voor de drie elementen people (mensen), planet (planeet/milieu) en profit (opbrengst/winst), die op harmonieuze wijze gecombineerd zouden moeten worden. Beslag Grou heeft daar op eigen wijze het onmisbare vierde P-ingrediënt van Pannenkoek aan toegevoegd.
Nadat Norma haar tapa’s restaurant had overgedragen aan Herman, begon het ondernemersbloed toch weer te kriebelen. “Toen ik het leegstaande pand in het centrum van Grou zag dacht ik dat het een ideale locatie voor een pannenkoekenrestaurant kon zijn.” Ondanks het feit dat de herinrichting en de verbouwing nog in volle gang is hoopt het team van Beslag Grou vanaf 1 juli volop aan de slag te gaan. Zo’n tachtig procent van het materiaal voor de verbouwing is hergebruikt. Norma: “Dat is niet alleen duurzaam, maar ook goedkoop en snel geleverd.
In de keuken zal de smaak op nummer één staan gecombineerd met zoveel mogelijk ingrediënten, vis en groenten die in het betreffende seizoen voorhanden zijn. We gaan een brede variatie aan pannenkoeken aanbieden voor een breed publiek tegen een betaalbare prijs. Een culinaire uitbreiding van wat Grou al te bieden heeft.”
Naast de oud-hollandse deegvariant voorzien van spek, kaas en stroop willen Norma en Marina de toekomstige gasten ook Amerikaanse pancakes, Japanse Okonomiyakes, Ethiopische injera’s en beslag uit Fantasialand voorschotelen. “We gaan de pannenkoek naar een hoger culinair niveau tillen. Iets wat in Nederland bijvoorbeeld ook al met patat gebeurd”, motiveert Norma haar keuze voor dit type restaurant.
Norma nam persoonlijk een kijkje in de verschillende wereldkeukens waaronder die van Francois Geurds de bekende chefkok met 2 Michelin-sterren. Samen met de onmisbare inbreng van kok Petra komt straks alles samen op één tepanyakiplaat waar alle deegvarianten op gebakken worden. Norma: “Ook gluten- en lactose vrij. Terwijl frikandel-pannenkoek een jonger publiek zal aanspreken.”