Halloween

Grou griezelt met Halloween

Grou – Op 26 oktober staat Grou, inmiddels traditiegetrouw, in het teken van Halloween. In de middag organiseren de winkeliers van 13.00 uur tot 16.00 uur de beroemde kindertocht boordevol interactief straattheater. Tijdens de avond stellen vrijwilligers van 20.00 uur tot 22.30 uur de zenuwen van dorpsgenoten op de proef. Beide tochten zijn gratis toegankelijk.

Het centrum van Grou is ’s middags overspoeld door heksen, trollen, tovenaars en andere griezels uit kinderboeken. Ze zijn boos op de schrijvers want ze willen andere rollen. Ze ontvoerden de beroemde schrijver Geronimo Stilton. Om vrij te komen moet de arme muis een nieuw verhaal schrijven voor de griezels. Door alle engerds op te zoeken en te vragen welke rollen ze willen, helpen de kinderen Geronimo Stilton met het verhaal. Hun zoektocht begint tussen 13.00 en 15.30 uur bij de Griezelbus op het Halbertsma’s Plein. Natuurlijk mogen alle kinderen verkleed en geschminkt komen.

Huiveringwekkende acts

Tussen 20.00 en 22.30 uur jagen tientallen vrijwilligers wandelaars de stuipen op het lijf met de meest huiveringwekkende acts. De enge wandeling start tussen 20.00 en 22.00 uur bij Hotel Oostergoo. Ingedeeld in groepen van 20 mensen en in tijdsloten van ongeveer vijf minuten tarten de wandelaars hun lot. Voor het nodige houvast ontvangt elke groep een plattegrond en iedere wandelaar een deelnamebewijs., Deze biedt toegang tot bepaalde delen van de route. Starten kan tot 22.00 uur.

Gratis

Halloween in Grou is gratis dankzij een overweldigend enthousiasme van ongeveer honderd vrijwilligers en financiële ondersteuning door subsidieverstrekkers als het Leeuwarder Ondernemers Fonds en Dorpsbudget Grou. De organisatoren wensen alle vrijwilligers en deelnemers een onvergetelijk mooie Halloween viering.