Rixt van der Horst

(video) Rixt van der Horst blikt terug op succesvolle Paralympische Spelen

Video – Sport in Grou had het genoegen om in gesprek te gaan met Rixt van der Horst, de succesvolle dressuuramazone afkomstig uit Grou. Tijdens de recente Paralympische Spelen in Parijs behaalde ze maar liefst drie zilveren medailles, wat haar totaal bij drie spelen op negen medailles brengt.

Hoewel ze haar paard Royal Fonq nog niet zo lang heeft leverde die in Parijs een topprestatie. “Deze editie in Parijs was een geweldige belevenis”, vertelt ze. Samen met Royal Fonq vormt ze een sterk duo met veel potentie voor de toekomst. Rixt is dan ook vastbesloten om de komende jaren verder te werken aan hun prestaties. “Ik denk dat we nog veel plezier kunnen beleven aan deze sport. We zitten nog lang niet aan onze piek.”

Toekomstplannen

De toekomstplannen van Rixt en haar paard zien er rooskleurig uit, met een duidelijke focus op korte termijn en kleine stappen. “Het zou mooi zijn als we met het komende EK mee kunnen doen. Stap voor stap. Daarna kijken we wel verder of er een vierde spelen in zit. Maar ik ben vooral trots op mijzelf en mijn paard en al de mensen om me heen die mij geholpen hebben.”