Eerste officiële Fietslaadpaal in Grou

Vanaf heden gratis te gebruiken de eerste fietslaadpaal in Grou voor het InformatiePunt Grou aan het Halbertsma’s Plein, alwaar vier fietsen gelijktijdig kunnen worden opgeladen.

Deze paal is op 100% zonne-energie en wordt volledig van stroom voorzien door een zonnepaneel die de stroom opslaat in interne accu’s waardoor zelfs op donkere dagen voldoende stroom beschikbaar is voor het opladen van elektrische fietsen.
Deze Fietslaadpaal is een initiatief van de Stichting Promotie Grou en mede mogelijk gemaakt door de genereuze bijdrage van de Stichting HVS (Hoekstra Viersen Steenendam).

Met de populaire Pontjesroute is ook Grou een walhalla voor de fietsers.
Elk jaar neemt het aantal elektrische fietsen in Nederland toe. Maar liefst 60% van de fietsen die worden verkocht is een elektrische fiets. Door het grote aantal elektrische fietsen wordt de vraag naar goede fietslaadpalen ook in Grou groter en kiezen mensen sneller voor een fietsroute waar een fietslaadpaal staat.

De Stichting Promotie Grou hoopt dat hier volop gebruik van wordt gemaakt