Ingezonden brief: ”Krijgt Bartele’s Diner koeien op het dak?”

Bartele aan het woord: 

”Vandaag een nieuwe reactie van weer een andere ambtenaar gekregen. Het houd ze blijkbaar wel bezig. Ik mag een nieuw voorstel indienen omdat de huidige aanvraag niet passend is binnen hun reclamebeleid ‘Oog voor Reclame’. Waarom een van der Valk dat dan wel is, is me een raadsel. Ik ken een boer die er 500 meter vandaan woont die de Leeuwarder Courant kan lezen zonder het licht aan te doen, zo fel is dat.”

”Mijn reclame ontwerper is er nu wel klaar mee en wil ook wel eens geld zien. De welstandscommissie van de gemeente zou er beter aan doen om me gelijk te vertellen hoeveel kleiner of compacter het dan moet, dat scheelt een hoop gezoom, maar eigenlijk wil ik daar helemaal niet meer aan meewerken. Kreeg gister een telefoontje van nog een restaurant eigenaar uit Grou die met hetzelfde probleem zit en al 6x een nieuw voorstel heeft ingediend. Hij wil krachten bundelen. Lichtbundelen kan zomaar een nieuw werkwoord worden.”

”Dan maar op een andere manier reclame maken. Het lijkt me wel een idee om het dak van de diner groen te maken om er een paar koeien op te laten grazen. Als er reizigers uit het westen komen zien ze gelijk onze Friese trots op een hoog platform boven het buitengebied uitsteken. Mooiere reclame kun je niet bedenken voor de gemeente Leeuwarden. En dan verse melk in de koffie.”

”Ik ben al bezig met een nabije boer om te kijken hoe we die dames op dat dak kunnen hijsen.”