Vier nieuwe vissteigers in Grou

GROU – Maandag 31 augustus is Bouwbedrijf Dijkstra begonnen met de aanleg van vier nieuwe vissteigers in Grou. De plaatsing is in opdracht van HSV Idaarderadeel i.s.m.federatie sportvisserij Fryslân in het kader van Vissen op de kaart. Het doel is om het vissen in de prachtige wateren in Grou toegankelijker te maken voor jong en en oud.

De steigers komen bij de Bears/Fûke, het Nijdjip, bij it Roer en bij het water rond de appartementen aan de Troelstrawei. Deze laatste steiger wordt ook toegankelijk voor mindervaliden met rolstoel of scootmobiel. Het water hier wordt de zogeheten visparel van Grou.

Het water is uitgediept, er is extra vis uitgezet en er zal loodvrij worden gevist om het milieu zoveel mogelijk te ontlasten. Een mooie aanwinst voor ons watersportdorp waar hopelijk veel gebruik van zal worden gemaakt.