Zaterdag 10 september: Skipkesilen Grou

GROU – Het Skipkesilen is een schitterende Grouster traditie. Al sinds 1907 worden er zeilwedstrijden gehouden met zelfgemaakte scheepjes. Ieder jaar strijden meer dan 60 jeugdige deelnemers voor de vijf verschillende categorieën en podiumplaatsen.

Ook dit jaar wordt het evenement weer tijdens de Grouster Merke gehouden. Zaterdag 10 september, vanaf 09.30 uur, starten de skipkes vanaf het terras van Waterhostel “Oer ’t Hout” in Grou.

Skipkesilen:

09:00 Startnummer ophalen op het terras van Oer ’t Hout
09:15 Uitstalling van de versierde skipkes. Versier je skipke zo mooi mogelijk en win een prijs.
09:30 Start van de wedstrijden in de diversie categorieën, gevolgd door de prijsuitreiking.

Als je met je eigen skipke mee wilt doen, op 10 september, dan kun je je via het inschrijfformulier op www.kwvfrisia.nl opgeven (€3,00 per deelnemer). Het ingevulde formulier moet wel voor maandag 5 september binnen zijn. Voor vragen of voor specifieke informatie kun je ook mailen naar skipkesilen@kwvfrisia.nl.