1. Grilled Tapasrestaurant Herman Serveert – Gedempte Haven 13

GROU – Herman Serveert vind je aan de gedempte haven in Grou. Stap het restaurant binnen en je voelt, dit is iets anders. De felgekleurde muur verklapt al dat dit geen doorsnee toeristenrestaurant is, de geur schept hoge verwachtingen en de kaart verrast. Er is gekozen voor de beste ingrediënten en dat proef je. Geen saus uit een pakje, maar zelfgemaakte dipjes bereidt in de oven. Geen afbakbrood, maar knapperig zuurdesem van Jeroen bakt brood uit Rotterdam . In de open keuken tref je geen frituur, maar ook geen gas. Chef Petra kookt met een Josper houtskooloven. Restaurants Grou.

Kijk voor meer informatie op:  www.normaserveert.nl


2. Restaurant De Vrijheid – Seinpôlle 4

GROU – Proef de Vrijheid; dat wil toch iedereen! Een betere plek om de Vrijheid te proeven en te beleven is nauwelijks te vinden. De fantastische combinatie van locatie en de lekkerste gerechten en ook nog bereidt met de mooiste en beste grondstoffen, veelal uit de omgeveing en regio, dat is de Vrijheid. Na ruim 7,5 jaar hebben onze twee vaste waarden, Marjan Koene-Bakker en Will Boetes gekozen voor hun eigen Vrijheid. Samen met deze beide vakmensen “Pur Sang” is de Vrijheid geworden tot wat het nu is: Een buitengewoon mooi restaurant met een uitstekende reputatie op het gebied van gastronomie en Gastvrijheid. Restaurants Grou.

Kijk voor meer informatie op:  www.restaurantdevrijheid.nl


3. Restaurant Taverne De Kade – Nieuwe Kade 10

GROU – De Kade is een taverne waar je lekker gezellig kunt eten tegen een betaalbare scherpe prijs. We hanteren een persoonlijke aanpak met een gastvrije benadering, waar kwaliteit voorop staat. De kok bereidt voor u wat u graag wilt hebben (uiteraard binnen de mogelijkheden) in een warme huiselijke sfeer. Die sfeer is oud Hollands met een moderne inslag. Daarnaast heeft De kade een gezellige bar en een prachtig terras wat vol in de zon staat tot ’s avonds laat. Tevens heeft het terras het mooiste uitzicht van Grou en is gelegen aan het water. Wanneer het weer daar om vraagt is er terrasverwarming.

Kijk voor meer informatie op: www.dekadegrou.nl


4. Restaurant Het Theehuis – Meersweg 9

GROU – Welkom bij Het Theehuis, voor lunch, diner en meer!
Kom eens genieten van ons uitzicht, van de gezellige sfeer en natuurlijk van al het lekkers dat uit onze keuken komt. Onze keuken is hip & hollands, onze service betrouwbaar Fries.

Het restaurant is ontzettend populair onder watersporters. De sfeer in het restaurant en in de serre is fris en eigentijds. Meer ‘s-avonds af bij Het Theehuis en geniet aan het water van een heerlijk diner. Restaurants Grou.

Kijk voor meer informatie op: www.hettheehuis.nl


5. Wijn, Tap & Eethuis Amicaal – Halbertsmaplein 14

GROU – Een wijn-, tap- en eethuis in één, dat is Amicaal in Grou. Zoals de naam al zegt draait het hier om een gezellig moment met vrienden of familie. De sfeer is huiselijk waardoor iedereen zich er snel thuis voelt. U kunt genieten van een lekkere lunch, diner of gewoon een kop koffie. Er zijn veel soorten wijn en bier verkrijgbaar om je maaltijd compleet te maken. ’s Zomers kunt u plaats nemen op het terras met uitzicht op het oude centrum van Grou en tijdens de winter in de gezellige huiskamer met open haard. De menukaart kenmerkt zich door gerechten met een wereldse bereiding. Restaurants Grou.

Kijk voor meer informatie op: www.amicaalgrou.nl


6. Hotel Restaurant Oostergoo – Nieuwe Kade 1

GROU – Dichtbij het dorpsplein staat, met fraai uitzicht over het water Hotel -Restaurant Oostergoo waar de gast al meer dan 150 jaar welkom is. Het oudste gerenommeerde hotel van Friesland. Hotel-Restaurant Oostergoo heeft zich in meer dan 150 jaar ontwikkeld tot wat het nu is. Wij blijven u dan ook graag ontvangen in een rustige, informele en hartelijke sfeer. Zowel over land als over water zijn wij uitstekend bereikbaar met parkeergelegenheid in de directe omgeving of uw eigen aanlegsteiger! De paling op onze kaart komt uit het Pikmeer en de Wijde Ee, gevangen door ‘fisker’ Ale. Restaurants Grou.

Kijk voor meer informatie op: www.oostergoo.nl


7. Restaurant Oan’t Wetter – Yn’e Lijte 2

GROU – Restaurant Oan ’t Wetter (aan het water) is gelegen op het Watersportpark Yn’e Lyte aan de Staandemastroute in het hart van Friesland. U kunt met de boot bij ons aanmeren om te genieten op ons steigerhouten terras aan het water. Of op het overdekte loungeterras, waar u onder het genot van een goed glas wijn of een koud biertje nog kan nagenieten van uw boottocht op de Friese wateren.Ons restaurant biedt u in een sfeervolle omgeving de gelegenheid om te lunchen of te dineren.

Kijk voor meer informatie op: www.oantwettergrou.nl


8. Eetcafé Restaurant ‘t Kofschip – Wijde Steeg 10

GROU – Veel watersportliefhebbers kennen Grou vanwege de unieke ligging aan het Pikmeer. Wie eenmaal dit kloppende watersporthart van Friesland heeft bezocht, komt zeker weer eens terug. Liefhebbers kunnen gedurende alle jaargetijden terecht bij ’t Kofschip als culinaire verwenplek of om gezellig een glaasje nuttigen, midden in het historische centrum van Grou.

Bezoekers zullen versteld staan van het feit dat ook de winteravonden juist heel romantisch kunnen zijn bij een goede maaltijd en een glas goede wijn.
Kijk voor meer informatie op: www.kofschipgrou.nl


9. Restaurant Trije Hûs – Postbus 7

GROU – Kom lunchen, borrelen of dineren op een eiland in het Friese waterland. Restaurant Trije Hûs is dé plek waar vaarders en watersporters aanleggen voor gezelligheid en een heerlijke maaltijd. Naast een eten en drinken restaurant Trije Hûs ook de ideale locatie voor bruiloften, feesten, uitjes en vergaderingen. Ervaar het ook eens en leg aan! Café-restaurant Trije Hûs biedt een keur van traditionele en eigentijdse gerechten – vlees, vis en vegetarisch. Voor elk moment zijn er vele mogelijkheden, zoals een borrel met bittergarnituur of gamba’s van de barbecue, een maaltijdsalade of een heerlijk bakje koffie.

Kijk voor meer informatie op: www.trijehus.nl


10. Meet & Eat Zeilcentrum Grou – Prinses Wilhelminastraat 3

GROU – Zeilcentrum Grou – Meet&Eat is een ontmoetingsplaats met een huiselijke interieur waar een ieder zich gelijk thuis voelt. Waar u terecht kunt voor heerlijke koffie met gebak, luxe tosti’s, wraps & burgers, week plates, maar ook voor een borrel met lekker hapje.

Kijk voor meer informatie op: www.meeteat.zeilcentrumgrou.nl

Restaurants Grou


–  Steiger18  – Raadhuisstraat 18

Midden in het bruisende watersportcentrum van Grou, bevindt zich het sfeervolle café-restaurant Steiger 18. Aan het royale zonnige waterterras kunt u lekker genieten van een hapje of drankje. Er hangt een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Steiger 18 heeft een zeer verassende en scherp geprijsde menukaart met maaltijden van hoge kwaliteit. Wij serveren diverse voorgerechten en heerlijke vis- en vleesgerechten, ook staan er vegetarische gerechten op onze kaart. Niet alleen de individuele gast kan bij ons terecht. Voor groepen vanaf 15 personen maakt onze kok geweldige buffetten.

Kijk voor meer informatie op: www.steiger18.nl