1. Grand Hotel Post Plaza – Tweebaksmarkt 25-27

Post-Plaza Hotel & Grand Café is een prachtig Fries stadshotel, gelegen in de historische binnenstad van Leeuwarden. Door de servicegerichtheid van ons jonge, ambitieuze team, zul jij je hier snel thuis voelen. Persoonlijke aandacht, een ambachtelijke keuken, en een goede prijs-kwaliteitverhouding zorgen ervoor dat onze gasten ons als hoogste waarderen en daar doen wij het voor! Het Hotel beschikt over 82 hotelkamers, 5 vergaderzalen, een groot Grand Café met ruim 190 zitplaatsen. In Post-Plaza werken bijna 70 personen die zich dag in en dag uit voor de volle 100% inzetten om jou een fantastisch verblijf te bezorgen.


2. Hampshire Oranje Hotel – Stationsweg 7

Hampshire Hotel – Oranje Leeuwarden is perfect gelegen: dicht bij het historische stadshart van Leeuwarden en recht tegenover het station. Ideaal dus om met de trein te komen, maar ook met de auto is dit stadshotel uit 1879 makkelijk te bereiken: slechts anderhalf uur rijden vanuit de Randstad. Alle ingrediënten voor een ontspannen weekend, zoals fijne terrassen, winkels, restaurants en cafés, zijn aanwezig. Het Hampshire Hotel – Oranje Leeuwarden is zeer centraal gelegen, vlak bij het historische centrum van Leeuwarden.


3. WestCord WTC Hotel – Heliconweg 52

Al doet de naam soms anders vermoeden: WestCord Hotels is een puur Nederlands familiebedrijf. Het begon allemaal in 1968 toen bakker Emo Westers voor zijn zoon Harry Hotel de Wadden op Vlieland kocht. In die tijd was het toerisme op de Waddeneilanden in opkomst en vader Emo zag daar wel brood in. Harry had vanwege zijn jonge leeftijd een ontheffing nodig van de Koningin om de onderneming te mogen runnen. Zo is alles begonnen. Na 15 jaar strijd met instanties en omwonenden kon Hotel Seeduyn op Vlieland in 1987 geopend worden en daarna volgden er meer. Wtc leeuwarden


4. Stenden Hotel – Rengerslaan 8

Onze comfortabele hotelkamers zijn verdeeld over twee verdiepingen. Ervaar tijdens een overnachting in het Stenden Hotel het gevoel van thuiskomen. Een comfortabel bed, luxe handdoeken en flat screen TV heten u welkom wanneer u de hotelkamer betreedt. Onze comfortabele hotelkamers zijn verdeeld over twee verdiepingen. Ervaar tijdens een overnachting in het Stenden Hotel het gevoel van thuiskomen. Een comfortabel bed, luxe handdoeken en flat screen TV heten u welkom wanneer u de hotelkamer betreedt.


5. Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof – Hofplein 29

In het centrum van Leeuwarden vindt u ons sfeervolle 4-sterren Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof. De geschiedenis van het huidige Stadhouderlijk Hof gaat vele jaren terug en het pand heeft door de jaren heen vele bewoners gekend.
De stad Leeuwarden telt enkele bijzondere musea en heeft een rijk Nassauverleden, dit is goed terug te vinden in de historische binnenstad. Wandel eens langs het Princessehof of geniet van de rust en natuur in het stadspark de Prinsentuin.