1. Restaurant Unia 12 – Uniabuurt 12

LEEUWARDEN – Restaurant Unia 12 is een klein, gezellig restaurant in Leeuwarden. De eigenaren Titus en Theo zorgen keer op keer voor een vriendelijke service en smakelijke gerechten. Er kan gekozen worden voor visgerechten, vleesgerechten, maar ook vegetarisch.

De vleesgerechten variëren van varkenshaas, spareribs, eendenborstfilet tot rib eye steak. Kijk voor meer informatie op: www.unia12.nl


2. Eetcafé Leeuwarden Lounge/Tapas – Korfmakersstraat 11

LEEUWARDEN – Bij Eetcafé Leeuwarden Lounge komen velen in een wereld die ze nog nooit eerder hebben meegemaakt. Een Oosters restaurant met de inrichting zoals een echte Aziatische woonkamer er ook uitziet. In het menu heb je grofweg twee keuzes, namelijk: warme en koude tapas. Voor weinig kun je hier heerlijk ontspannen, eten en drinken.

Kijk voor meer informatie op: www.leeuwardenlounge.nl


3. Grand Eetcafé De Lachende Koe – Grote Hoogstraat 16-20

LEEUWARDEN – ‘De Lachende Koe’ aan de Grote Hoogstraat. Zelf noemen ze zich op hun website ‘het beste eetcafé van Leeuwarden’. Dat het om een populair café gaat, bleek wel uit het feit dat na de oprichting in 1999 het café al snel te klein werd en moest worden uitgebreid.
Eten van de kaart inclusief onbeperkt bier/wijn/fris vanaf 22,50 klinkt in ieder geval erg aantrekkelijk!

Kijk voor meer informatie op: www.dekoeleeuwarden.nl


4. Bar & Restaurant De Yserman – Grote Hoogstraat 32

LEEUWARDEN – Een ‘garantie voor gastvrijheid’ en ‘een prettige bediening’, zeggen ze over zichzelf op de website. Hoe dan ook: bij de Yserman aan De Grote Hoogstraat is volop keus in eten en drinken.
Bij dit restaurant kunnen studenten trouwens rekenen op 20 procent korting op de afrekening.

Kijk op de website voor meer informatie: www.deyserman.nl


5. Brasserie Spiegelaar – Nieuwestad 141

LEEUWARDEN – Middenin het centrum is Brasserie Spiegelaar gevestigd. Hier kunnen dagjesmensen, toeristen, maar uiteraard alle types horecaliefhebbers terecht voor uitgebreide lunches, borrels, High Tea of diners. Wat gelijk in het oog springt, is het variërende aanbod aan arrangementen.

Kijk voor meer informatie op: www.brasseriespiegelaar.nl


6. Specialiteiten Restaurant Spiezz – Weerd 7

LEEUWARDEN – Dit restaurant doet zich chique voorkomen. Je kunt hier terecht voor vlees, vis en vegetarische gerechten. Voor slechts € 12,50 is er de keuze tussen biefstuk of iets vegetarisch met frites en salades. En iedere donderdag, op koopavond, krijg je hier een gratis drankje bij!

Kijk voor meer informatie op:  www.restaurantspiezz.nl


7. Indiaas restaurant Jamuna – Weerd 26-28

LEEUWARDEN – Hier is het op en top Indiaas. Lekker eten, mooie muziek en een ruim aanbod aan dranken. Op de kaart staat onder andere lam, kip, vis en vegetarisch als aanbod.

Soms zeggen ze wel eens dat de klant altijd koning is. Heb je bijvoorbeeld een suggestie, of wil je iets eten wat niet op de kaart staat, vraag het gewoon en er wordt door de medewerkers hun uiterste best gedaan om hier aan te voldoen.
Kijk voor meer informatie op: www.jamuna.nl


8. Brasserie Reijmes – Kelders 9

LEEUWARDEN – Restaurant Brasserie Reijmes, de Kelders 9 Leeuwarden. Een restaurant waar de kracht vanuit de basis komt.Pure smaken met echte gastvrijheid. Als je binnen komt dan verwacht je niet zo’n restaurant.

Zes heerlijke voorgerechtjes, een keuze hoofdgerecht en dan weer zes nagerechtjes. Bij het hoofdgerecht kun je kiezen tussen vlees, vis of vegetarisch. Kortom, voor ieder wat wils!


9. Restaurant BY Ús – Over de Kelders 24

LEEUWARDEN – Restaurant “By ús” is gevestigd in het oude stadscentrum van onze Friese hoofdstad Leeuwarden.
In de keuken wordt regionaal en veelal biologisch gekookt met groente en kruiden van Henk uit Jistrum, vis schaal en schelpdieren uit de
Waddenzee, Friese woudvarkens en rund van het Lauwersland.
Kom langs en ervaar het zelf!

Kijk voor meer informatie op:  www.restaurantby-us.nl


10. Café Restaurant De Vliegende Hollander – Berlikumermarkt 15

LEEUWARDEN – “Café Restaurant de Vliegende Hollander” voorheen voor velen een onbekend restaurant in Leeuwarden maar nu onderhand een begrip. Onze kracht ligt in het ruime aanbod van gerechten in diverse prijsklassen en of u nu alleen komt, of met een gezelschap, iedereen vindt zijn plekje bij ons.

Kijk voor meer informatie op: www.vliegendehollanderlwd.nl

Restaurants Grou

9,1 van 10

op basis van 330 beoordelingen.