Afgelopen weken werd in de kringloopwinkel aan De Muldyk hard gewerkt aan een energiebesparende maatregel; de TL-lampen en Gaslampen werden vervangen door ledverlichting.

Voor het aanleggen van de nieuwe verlichting heeft de directie van de kringloopwinkel bewust gekozen voor Empatec, een sociaal ondernemende organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkplekken biedt.

Duurzaam

De duurzame aanpassingen staan al geruime tijd op het verlanglijstje van de directie. Omdat het pand (deels) pas afgelopen december in het bezit kwam van de organisatie, kon deze nu eindelijk starten met de eerste energiebesparende aanpassing. ”Er zullen zeker nog meer volgen, als het aan ons ligt”, aldus René Meijer, een van de eigenaren.

Niet alleen de organisatie is blij met de nieuwe verlichting. Ook de klanten en vrijwilligers reageren verrast op de mooi verlichte winkel en werkplaats vertelt Renny Ausma, mede-eigenaar en coördinator. “Het mooie is dat we maar twee nieuwe lichtlijnen hoefden aan te schaffen. Doordat de TL-lampen makkelijk kunnen worden omgewisseld voor ledlampen, kon een groot deel van de lichtbakken blijven behouden. We zijn super tevreden. De werknemers van Empatec hebben fantastisch werk geleverd!”