sluiting politiebureau

Sluiting Politiebureaus op 11 juni: ‘Actie voor Vroegpensioen’

Leeuwarden – Op dinsdag 11 juni 2024 zullen alle politiebureaus met een publieksfunctie, waaronder die in Leeuwarden, Dokkum, Burgum, Sneek en Drachten, gesloten zijn. Deze actie is georganiseerd door de politiebonden om aandacht te vragen voor een fatsoenlijk vroegpensioen (RVU) voor politiemedewerkers. Door de sluiting kunnen er die dag geen aangiftes op de politiebureaus worden opgenomen.

Eerder werden al acties gevoerd, zoals het niet uitschrijven van boetes voor minder ernstige overtredingen, maar deze maatregelen hadden onvoldoende effect. Daarom wordt nu een krachtiger signaal afgegeven door de bureaus voor 24 uur te sluiten. Indien deze actie ook niet het gewenste resultaat oplevert, zullen de politiebureaus op 18 juni wederom sluiten, aldus het Landelijk Actiecentrum Politie.

Wel noodhulp

Tijdens de sluiting blijven het alarmnummer 112 en het algemene politienummer 0900-8844 gewoon bereikbaar. Agenten blijven ook werken, zij het ‘achter gesloten deuren’, en reageren op noodhulpmeldingen. Voor meldingen die geen spoed vereisen en voor algemene informatie kunnen mensen bellen naar 0900-8844. Online aangifte doen via politie.nl blijft eveneens mogelijk. Afspraken die al zijn gemaakt, worden verplaatst naar een ander moment.

Actieposters

De actieposters op de deuren van de gesloten bureaus zullen uitleggen waarom de bureaus dicht zijn. Het overleg tussen de sociale partners over een goed vroegpensioen voor politiemedewerkers is stukgelopen, wat heeft geleid tot deze drastische stap. Vanaf woensdag 12 juni is het politiebureau in Leeuwarden weer open volgens de reguliere openingstijden.