oud ijzer

KV Mid-Fryslân gaat voor goud (en andere metalen)

Grou – In 2017, 2019 en 2022 was er in Grou, Reduzum, Akkrum en Warten een ijzersterke actie. De samenwerkende korfbalverenigingen onder de vlag van K.V. Mid-Fryslân haalden oud ijzer op. Wegens groot succes zal de korfbalvereniging ook in 2024 uw oud ijzer ophalen. 

Oud ijzer kan prima gerecycled worden en er gaan dan geen waardevolle materialen verloren. Een win-win situatie. U komt gemakkelijk van uw oud-ijzer af, de vereniging ontvangt een kleine vergoeding en het milieu wordt gespaard!

Hoe?

K.V. Mid-Fryslân komt zaterdag 22 juni 2024 bij u langs tussen 08.30 en 12.00 uur om uw oud ijzer op te halen. Noteer alvast de datum! U kunt het oud ijzer in Grou langs de weg zetten.

Wat wel!

Alle soorten oud ijzer nemen we mee. Ook kapotte en oude apparaten of gereedschap waar metaal in zit, nemen we graag mee. Oud IJzer = IJzer, staal, Roestvrij Staal (RVS), Aluminium, Lood, Zink, Koper en Messing. Voorbeelden van oud ijzer: (limonade) blik, zaag, wasmachine, vaatwasser, gasfornuis, oven, computer, cv (ketel), radiator, fiets, brommer, auto onderdelen (maar géén rubberbanden!), kruiwagen, metalen aanrechtblad, metalen wasbak, kranen, leidingen, dakgoten, betonstaal, archiefkast, etc.

Wat niet?

Koelkasten en vriezers nemen we niet mee vanwege de koelvloeistof, ook geen sandwichpanelen vanwege het isolatiemateriaal en fietsaccu’s vanwege brandgevaar. Autovelgen nemen we alleen mee als er geen band meer om zit.

Vragen?

Voor vragen kunt u de contactpersonen benaderen: Reduzum/ Warten Afke Zijlstra 06 – 13 44 30 38 afkezijlstra@icloud.com Akkrum Gerda Dijkstra Helena Pen 06 – 42 09 98 91 (na 18.00) 06 – 45 68 48 28 (na 18.00) Marco.gerda@hotmail.com L.pen@kpnplanet.nl Grou Hidde Meijer Willy Bottema 0566 – 623733 (na 16.00) 06 – 12 45 91 61 (na 16.00) hiddemeijer@live.com Deze actie wordt weer mede mogelijk gemaakt door Transportbedrijf Bakker uit Reduzum en Sjoerd de Boer gevel- en dakbeplating uit Grou en Dam Beton uit Akkrum.